26. syyskuuta 2019

Puuhommia ja perunan nostoa....

Sitä on pitäny tehä puita lisäää ja lisäää talven varalle.Ei ole hyvä jos ei ole puita varastossa..Traktorilla on haettu isännän kotipellolta missä pietään pinossa puuhalakoja,sieltä on hyvä hakkee,aina ko tarvii ni perälavoille vaan syyvetään puut ja siihen muuten soppii muutama motti..Toinen syyti liiterin suulle puita toinen laitto pinnoon liiteriin tasapuolinen jako kumpikii teki työtään ja niin saatiin puita talveksi.On toki tuossa liiterin kupeessa pino,josta voip hakkee aina sisälle laatikkoon valmiiksi,minähän se yleensä kannan puut sisälle edellispäivänä,jottei aamulla tarvii kun tökkää hellaan puita ja tulet perään,jo alkoi lämmintä tulemaan...

 
Olen pihassa touhunna kukkapenkkien laitossa talvikuntoon ja niinpä sekatööreillä leikkelin liljojen kuolleet varret ja heittelin pois...

Perunakin on nostettu pois ja ihan mukavasti tuli,isäntä haki lainaks naapurilta nostokoneen jolla sitten nosti ja jostain kumman syystä sanoi sen olleen liian matalalla,ettei mukamas ottanut tarpeeks syvältä ja niinpä mentiin ja kuokalla käytiin muutama kohta läpi,kun sanoi että varmasti jäi peltoon joihinki kohti,kone ei kuulema ottanu niin tarkasti,no olihan siellä ja oisivat jääneetki jos ei otettu loppujakaan pois,että välillä kannattaa käydä tarkistaa ei aina koneet toimi ja ole niiin tarkkoja kuin pitäis.... Aurinko vielä paistoi näin komiasti yksaamu kun lähdin samoilee tutuille poluille...
Vielä satuin näkee kurkia ja kliks pääsin kuvaamaan ja nytpä laittelen kuvaa niistä tosin ovat jo lentäneet lämpimiin maihin,voi näilläkin on pitkäää matka taivallusta <3,palatkaa enskesänä oi sankarit...Syksyiset värit lehdissä jo kovin keltaiselta näyttää maailma,syksy etenee vinhaan vauhtia...

Mutta eipä tässä tällä kertoo,palataan linjoille taas!!!

8 kommenttia:

 1. ;)Samoja hommia:)puitten sahhausta (me ostetaa maajussilta metrisiä -halkoja neljä metriä.
  Onneksi halkomakone millä saa pilikkuapuut,noista puuhommista tykkään..oonhan metsurin -tytär:) (mettätyömies oli ennen vanhaan)
  nyt mua nauratta..ei se että teiän potunnosto kone ei nostanut tarpeeksi syvältä:))
  Meiän isännän potun nosto huvittaa..tais jäädä puolet peltoon(oli pikkupottuja vaikka kuinka paljon,,)..joku oli keränny pottuja harson alle:( ,syyllistä ei tiedetä??

  Ihanat kurjet!! ja joutsenet!
  on teillä ihanan hiljainen kylätie...... :)
  Kaunista syksyistä loppuviikkoa!!...sinne maaseudun rauhaan ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep halakomakone on tärkein puusavotassa,ei muuten tulis mitään jos sitä ei olisi,minä oon halakonut monet monet motit puita,ollut tappia kääntämässä,hehee..
   Jooo kylätie on niin hiljainen,ei kuulu tuulen huminakaan,tykkään samoilla hiljaisuudessa siellä sielu lepää..

   Kiitos samoin sinulle mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Upeat kurjet ja joutsenet ❤ Taas hieman haikein mielin olen katsellut niiden lähtöä lämpimämpiin maisemiin. Ja voi kuinka riemuisin mielin taas keväällä toivotammekaan ne tervetulleiksi takaisin!
  Vuodenaikojen vaihtelun huomaa varmasti vielä selkeämmin siellä maalla eikä vähiten eteen tulevien hommien myötä. Puuhommista olen aina tykännyt, mutta nykyään ostamme paikalliselta klapikauppiaalta valmiiksi kuivatut saunapuut. Perunannostossa olen ollut viimeksi teini-ikäisenä omien vanhempien ja isovanhempien kanssa! Huh, kylläpä aika rientää, vaan ehkäpä vielä laatikkoviljelyä jonain päivänä harrastan omalla parvekkeella tai pikkupihalla :) Sitten kun ei enää veneillä eikä olla tien päällä kaikenaikaa.....täytyy tässä vissiin vielä vähän vanheta lisää ja opetella asettumaan aloilleen ;)
  Kohta kimpsut ja kampsut kasaan ja paatin keula kohti syksyistä saaristoa. Seesteisiä syyskuun viimeisiä päiviä sinulle sinne maaseudun rauhaan ❤

  VastaaPoista
 3. Kuule niin ollaan täälläkin haikeana ku lähtivät lämpimään maaahan,ei kuulu enää lintujen lirskutusta,hiljaisuus vallitsee..Kumma toi ilmiö kevät se saa aikaan keväisin ihmisissä vipinää,kummasti mieli virkistyy ja saa tekemään innoissaan touhuiluja ja puuhailuja sellaisiakin joita nyt ei niin tee,tää pimeä aika saa synkistymään ainakin minut..heh muistuu todellakin lapsuus mieliin sitä oltiin perunapelloilla noukkimassa sankoon perunoita,traktorilla ajettiin perunannostokone perässä ja niin perunat sinkoili pitkin peltoja siellä noukkimaan ja laatikoihin kaadettiin perunat,voi sitä lapsuus aikaa,se ei palaa koskaan :(,ne oli niitä ihania aikoja,jotka ei unohdu koskaan..
  No mutta hyvää saaristoon menoreissailua ja viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Näin sitä joutuu itse kukin välillä puusavottaa tekemään. Me teimme muutamana talvena niin paljon että ei olla nyt juuri tehty. Saa nähdä tuleeko tulevana talvena naapurin kanssa rajalta kaadettua muutama leppä. Kukkapenkkejä vielä talvikuntoon pitäisi laittaa. Kauniita syyskuvia olet ottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja oon sanonut isännälle monta kertaa,jotta nyt alkaa riittää..isännän kotipellolla on monet motit ja pinot puita halottuna valamiina,halakomakoneella tehtiin ja sitten vielä täällä missä asutaan niin on liiteri täynnä ja vielä liiterin nurkalla puupinoja,joten eiköhän riitä ainakin täkstalveksi :D

   Minä oon kukkapenkkejä jo viritellyt talvikuntoon..Muksaa syksyä sinulle!

   Poista
 5. Upeita kuvia ja niin kaunista syys tunnelmaa. On nuo Joutsenet vaan komeita lintuja, niiden ylvästä uintia voisi katsella vaikka kuinka kauan! Hyvä että puita on talveksi, nuo puu hommat saa kyllä hien pintaan vaan onpa sitten mukava nautiskella syksy/talvi vilakoilla lämmöstä sisällä:) Mukavaa lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päden paja,nyt syksy onkin jo päässyt Lokakuulle ja näyttää olevan vähän myrskyisää ainaki täällä,tuulee tosi paljon,lehdet saap kyytiä nyt.On tiiossa lehdenkeruuta keräävällä..
   Kiitos samoin myös sinulle muksaa Lokakuun alkua!

   Poista

tervetuloa vierailulle omaan maaseutuelämään,pienikin vilkasu auttaa,kiitos.